Politie onderzoekt link motorclub met privé sauna

Politie onderzoekt link motorclub met privé sauna

Met veel bombarie heeft de politie gisteren met 350 man sterk een inval gedaan in de privé sauna Yin Yang in Roermond. Dit gebeurde na een grootschalig onderzoek naar het witwassen van crimineel geld.

Bij de actie waren 350 mensen betrokken, waaronder (zeden)rechercheurs, arrestatieteams en mobiele eenheid. Naast Yin Yang werden er ook invallen gedaan op verschillende plaatsen in Limburg en een woning in Maaseik. Het onderzoek richt zich op de betrokkenheid van een privé sauna bij omvangrijke witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van €500 uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de sauna. De politie vermoedt dat het geld onder meer afkomstig is van de motorclub Satudarah én dat prominente leden de dienst uitmaken in de club.

Mensenhandel
Tijdens de politieactie is ook onderzocht of de in de sauna werkzame vrouwen slachtoffer zijn van mensenhandel en of er sprake is van gedwongen prostitutie. De aanwezige zedenrechercheurs gingen hierover in gesprek met de aanwezige vrouwen. Niet duidelijk is of er daadwerkelijk sprake van is.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/27/00-doorzoekingen-in-grootschalig-witwas-onderzoek.html

Plaats een reactie