Klanten minderjarige prostituee hebben spijt

Klanten minderjarige prostituee hebben spijt

Wederom moeten verschillende mannen zich vrijdag in Middelburg verantwoorden voor het hebben van sex met een meisje van slechts 17 jaar, dat gedwongen werd tot prostitutie door een man uit Vught, een man uit Goes en een vrouw uit Vlissingen.

Zeven klanten hoorden donderdag celstraffen van vier tot acht maanden eisen, waarvan sommige voorwaardelijk. De verdachten betreuren het feit dat ze niet om haar ID hebben gevraagd en automatisch hebben aangenomen dat ze meerderjarig zou zijn. Een van de verdachten geeft aan het verschrikkelijk te vinden dat het slachtoffer waarschijnlijk geen kinderen meer kan krijgen.

Slachtoffer
Het 17 jarige slachtoffer zei dat ze door de opgelopen geslachtsziekten waarschijnlijk nooit meer kinderen kan krijgen. De bedreigingen van de verdachten hebben geresulteerd in het feit dat ze doodsbang is en daarom ondergedoken is. Haar advocate geeft aan dat het niet goed gaat met het meisje. Ze zal zware therapie moeten volgen om alles te kunnen verwerken. Het meisje kwam in contact met het trio dat haar aangezet heeft tot prostitutie nadat ze is weggelopen uit een inrichting. Volgens haar advocate komt het slachtoffer uit een gebroken gezin.

Schaamte
De verdachten die terecht staan reageerden geschokt toen bleek dat het meisje slechts 17 jaar was en bovendien gedwongen in de prostitutie terecht is gekomen. Vier van de zeven verdachten die op vrijdag terecht stonden hoorden acht maanden cel eisen, waarvan drie voorwaardelijk. Een straf die volgens de advocaten van de verdachten absurd hoog is, gezien het feit dat het slachtoffer op twee maanden na 18 jaar was.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/klanten-minderjarige-prostituee-betuigen-spijt-1.6700242

Plaats een reactie