Gemeente sluit Amsterdamse sexclub Club LV

Gemeente sluit Amsterdamse sexclub Club LV

Na verschillende anonieme meldingen over vermeende drugshandel in de Amsterdamse sexclub Club LV, viel de politie op 17 december de club binnen. De politie doorzicht de handtassen en kluisjes van de aanwezige dames en trof een grote hoeveelheid cocaïne, pillen, GHB en geld aan.

Een medewerker die in het verleden in de Amsterdamse sexclub werkte, bevestigt dat er inderdaad drugs worden verkocht en dat de eigenaren bovendien op de hoogte zijn. Voor de burgemeester is dat voldoende om Club LV voor onbepaalde tijd te sluiten. De exploitanten hebben nog geprobeerd de sluiting te voorkomen door meerdere dames te laten verklaren dat drugsgebruik binnen de club nadrukkelijk verboden is. Maar dat was voor de rechter geen reden om de sluiting niet door te laten gaan.

Bij de eigenaresse van de oudste sexclub van Nederland komt de sluiting hard aan. “Ik vind het verschrikkelijk, alles waar je voor werkt wordt onder je voeten vandaan gehaald. Het is vooral erg voor de twaalf personeelsleden en de 35 meiden die voor ons werken. Die moeten nu ergens anders werken, en dat terwijl het bij ons zo netjes is.”, aldus Lotte Alberg. Sinds de inval in december laat ze de club iedere twee weken door honden besnuffelen om zo eventuele drugs op te sporen.

Anonieme meldingen
Ondanks de eerdere aantijgingen ontkent de eigenaresse iets van de drugshandel te hebben geweten. Zo verklaart ze: “Die meisjes hadden drugs bij zich voor eigen gebruik, terwijl ze wisten dat het niet mocht. Dat hebben ze ook tegen de recherche gezegd.” Uit welke hoek de anonieme meldingen over drugsgebruik in de Amsterdamse sexclub vandaan komen weet ze niet. “Misschien is er een andere club die ons haat”

De vraag is of de sluiting een definitief karakter heeft of dat heropening binnen de mogelijkheden valt. Priveontvangst.nl volgt de ontwikkelingen op de voet.

Bron: http://www.parool.nl/amsterdam/gemeente-sluit-seksclub-lv-na-verdenking-drugshandel~a4457582/

Plaats een reactie