Deventer sexclub terecht gesloten

Deventer sexclub terecht gesloten

Onlangs oordeelde de bestuursrechter dat Club Isabelle, aan de Oosterstraat in Deventer, terecht geen vergunning heeft verkregen van de Gemeente Deventer. De sexclub achter het station van Deventer moest in april met onmiddelijke ingang sluiten. Dit gebeurde nadat Bureau Bibob een negatief advies uitbracht.

Eigenaar Dick Mekking vocht het besluit van de gemeente, om geen nieuwe vergunning te verlenen, aan bij de rechter. Tevergeefs want de bestuursrechter gaf de gemeente gelijk. De gemeente kwam tot dit besluit nadat Bureau Bibob zich negatief uitliet over de club. Mekking voerde eerder al aan dat het advies van Bibob was gebaseerd op oude belastingschulden. De gemeente gaf aan dat er meer overtredingen waren. Zo had sexclub de administratie niet op orde, was de sexclub open zonder dat Mekking of zijn vrouw aanwezig waren, warden er haddrugs aangetroffen en was er sprake van ‘hygiënische tekortkomingen’.

Bureau Bibob
Landelijk Bureau Bibob is een onderdeel van Justis en voert op verzoek van bestuursorganen integriteitscreeningen uit aan de hand van de Wet Bibob. Het bureau adviseert bestuursorganen en rechtspersonen met een overheidstaak over de mate van gevaar van misbruik van subsidies, aanbestedingen, vastgoedtransacties en vergunningen. Daarnaast adviseert het bureau bestuursorganen over de implementatie en toepassing van Wet Bibob. Wet Bibob is het bestuursrechtelijk instrument dat gebruikt kan worden om afgegeven vergunningen in te trekken of om vergunningaanvragen te weigeren.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-seksclub-terecht-gesloten-1.6655801

Plaats een reactie