6% Amsterdamse studenten doet aan sexwerk

6% Amsterdamse studenten doet aan sexwerk

Een steekproef gehouden onder 363 studenten van de Universiteit van Amsterdam wijst uit dat 6% van de Amsterdamse studenten doet aan sexwerk en dat een aanzienlijk deel het wel eens overwogen heeft.

Webcammen & prostitutie
Niet geheel onverwacht is geld de belangrijkste reden dat sommige Amsterdamse studenten kiezen voor een bijbaan als sexwerker. Een student verdient gemiddeld zo’n €3,50 per uur met een bijbaan in een supermarkt, terwijl er met een avond ‘webcammen’ al snel een paar honderd euro per uur verdiend kan worden. Daarnaast geven studenten aan dat ze relatief weinig tijd kwijt zijn. Sommige studenten gaan verder dan alleen masturberen voor de webcam en werken als prostituee. Een gedeelte van de studenten zou het ook voor het plezier en de spanning doen.

Legaal
In Nederland is het op dit moment nog legaal om op jonge leeftijd als sexwerker te fungeren, maar dat gaat in de toekomst veranderen. Er is namelijk een voorstel in behandeling in de Tweede Kamer die de minimumleeftijd voor prostituees zal verhogen naar 21 jaar. Hoewel deze wetswijziging is bedoeld om misstanden in de branche een halt toe roepen, bestaat de angst dat de groep jong volwassen sexwerkers buiten het vergunde en zichtbare circuit zal werken. Dit zou betekenen dat juist een groep, die als kwetsbaar wordt aangemerkt, het zonder bescherming en toezicht zou moeten doen.

Bron: http://nos.nl/op3/artikel/2148715-student-en-sekswerker-het-verdient-beter-dan-de-jumbo.html

Plaats een reactie